25.5.09

A început Festivalul Lili


A început. Azi, la miezul zilei, la umbra pomilor şi a unei umbrele stăvechi, s-a adunat un grup de scriitori, bloggeri şi alţi oameni de bine. A fost primul act offline al unui proiect de promovare a literaturii, pe care-l pregătim de luni de zile. Mulţi scriitori aflaţi la început de carieră au dificultăţi în a-şi vedea scrierile publicate şi mai ales promovate. Pentru ei am creat acest festival de literatură, care se va încheia în septembrie. Vom da premii şi vom publica la editura Tracus Arte o antologie cu cele mai bune texte.
O etapă esenţială a fost - şi va continua - cenaclul online, baza noastră de selecţie. Aşa au ajuns să citească la Ogrezeni prozatorii Honoria Diaconescu şi Adrian Voicu şi poetul Traian Rotărescu. Li s-a adăugat Adrian Socaciu, un artist plastic care se dovedeşte şiun prozator talentat.
Au mai participat: Andreea Dumitrescu, critic dramatic, Florentina Tănase, actriţă, Monica Mureşan, poetă şi critic, doi bloggeri - Lilick şi George Şerban -, Renata Friedenberg, fizician.
Amfitrioni: scriitorii Denis Dinulescu şi Lucia Verona, fondatori ai Festivalului Premiile Lili.
O menţiune specială pentru Eszti, administratorul general al Festivalului Lili, care a avut grijă să ne simţim bine şi să nu ne lipsească nimic.
Au lipsit de la întîlnirea de astăzi, dar li se datorează o parte din reuşita evenimentului: scriitorii Ştefania Coşovei, Traian T. Coşovei şi Dan Mircea Cipariu, bloggeriţa Mădălina Ionescu şi Simona Gherman, creatoarea interesantului site RegizorCautPiesă.ro, cu care avem un foarte util parteneriat.

2 comentarii:

  1. Foarte frumos! Dar ce departe sinteti de mine!Bine macar ca ma pot bucura virtual...

    RăspundețiȘtergere
  2. destul de frumoase scrierile domniilor voastre.
    citeva mi-au placut, m-au incantat.

    si asta e de-ajuns. mao o sa revin pe aici.

    RăspundețiȘtergere