19.3.10

Vacanţa s-a încheiat! Se reia Festivalul Premiile Lili

Anul trecut i-am zis "un festival la vremuri de criză". La fel va fi şi în acest an, pentru că nu se vede nici un semn că respectiva criză s-ar îndepărta de noi, dimpotrivă. Dar noi rămînem optimişti. Avem şi întăriri - Horia Gârbea, preşedintele Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti şi poeta Ioana Diaconescu şi-au anunţat disponibilitatea de a se implica în organizarea şi desfăşurarea festivalului.
Iată două anunţuri importante:
  1. Anul acesta, festivalul va avea patru (4) secţiuni: poezie, proză, teatru şi critică/memorialistică/eseu.
  2. Cei care doresc să participe sunt rugaţi să trimită texte nu mai lungi de 10 pagini, neapărat cu semne diacritice, plus un scurt CV la adresa premiile.lili@gmail.com. Cei care au bloguri ne pot trimite linkurile, cu condiţia ca blogurile să fie citibile ( adică să nu fie pe fond negru şi să aibă diacritice). Poate participa oricine, debutant sau nu, cu excepţia membrilor Uniunii Scriitorilor.
Ca şi anul trecut, textele vor fi publicate pe blogul Premiile Lili, în vederea discuţiilor din cenaclul online, care va avea loc pe blogul Luciei Verona.
Sperăm ca în scurt timp să începem prima fază a festivalului - cenaclul online. Faza a doua - lecturile publice de la Ogrezeni - va începe la sfîrşitul lunii mai.

Un anunţ pentru participanţii de anul trecut

Pregătim şi sperăm să publicăm foarte curînd antologia cu cele mai bune texte de la prima ediţie. Autorii selectaţi vor fi anunţaţi prin e-mail.

5 comentarii:

  1. Mult succes tuturor în ediţia 2010, a II-a. O ediţie cu soţ. Trăiască Ogrezenii şi riveranii!

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut editia a II-a a Premiilor Lili! Pot sa participe si concurentii de anul trecut (premianti sau nu)? Inteleg cerinta privind diacriticele pentru textele trimise, insa pentru bloguri mi se pare exagerat, nu pot sa modific toate textele pe blog, din pacate. Ce nu inteleg insa e separarea textelor de discutii, duce la confuzii - mi s-a intimplat anul trecut. Care este termenul limita de trimitere a textelor??
    Mult mult succes si abia astept sa apara Antologia

    RăspundețiȘtergere
  3. Aida B
    Nu-ţi cere nimeni să modifici blogul. Mai bine ne trimiţi texte cu diacritice. Separarea textelor de discuţii este oportună pentru că blogul meu este mai frecventat decît acesta. Sigur că poţi participa şi la ediţia a doua. Nu am pus un termen-limită pentru trimiterea textelor, dar cu cît mai repede, cu atît mai bine. Te aşteptăm.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua ! Pana cand trebuie trimise ?

    RăspundețiȘtergere